Hej Erica Eneqvist, på väg till Almedalen!

Erica, du är projektledare på SP och jobbar med stadsutveckling, ni förbereder ett seminarium om Smart Cities till Almedalen – kan du berätta kort vad det handlar om?

Erica-Eneqvist

Vi samlar kommuner och aktörer som arbetar med Smart Cities-projekt för att diskutera nyttan med den här typen av integrerade projekt och hur man kan lära av projekten och skala upp idéerna inom ramen för den ordinarie verksamheten i kommunerna. Med integrerade projekt menar jag projekt som har fokus på den hållbara smarta staden och som integrerar såväl energisystemet som mobilitet och informations och kommunikationsteknologi i samma projekt. Vi ska också diskutera möjligheterna och utmaningarna att använda sådana här projekt för att genomföra och förverkliga den egna organisationens strategier och mål.

Varför gör ni det här?

Vi gör det dels för att vi ser ett behov av att samla de svenska aktörer som är involverade i Smart Cities-arbetet, för att vi ska kunna lära av varandra. Men vi gör det också därför att vi vill sprida vidare de erfarenheter som vi har fått inom ramen för det projekt som vi nu avslutar, STEP UP. Vi har gjort lärdomar som vi vill sprida vidare till de projekt som inte kommit lika långt.

Vad hoppas du att det ska ge?

Jag hoppas att vi ska kunna lära oss av varandra, men också starta upp ett mer långsiktigt arbete kring hur man kan dra nytta av projektresultat och skala upp resultaten för att få ett större genomslag än det enskilda projektet.

Vilka ska komma dit och lyssna?

Den som är intresserad av integrerade projekt med energieffektivisering i fokus i största allmänhet, och den som är intresserad av EU:s Smart Cities-initiativ i synnerhet. Jag tror också att den som är generellt intresserad av energieffektivisering i städer kan få behållning av att delta i samtalet.

Seminariet Smart cities – test, uppskalning, nytta hålls på torsdag den 2 juli kl 16.30, på Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, sal E35, Visby. Ingen föranmälan krävs. Läs mer i Almedalsveckans program här.

Det här inlägget postades i Nyheter, Projekt, Stadsutveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s